Kemp – Chatová osada Lužany

Celý areál autokempu a chatové osady se vine okolo rybníku Marešák. Pokud jste rybáři, tak můžete na rybníku rybařit a ulovenou rybu si upéct na ohništi u chatky, karavanu či stanu. Krátkodobé povolenky si můžete zařídit u MO ČRS Jičín.

Najíst se můžete v místní restauraci Koliba s venkovní terasou či v některé z restaurací v blízkém okolí. Využít můžete i stánky s občerstvením nebo si sami uvařit v centrální kuchyňce vybavené dřezy a elektrickými vařiči. Nádobí je nutné mít vlastní.

Pro děti jsou připraveny prolézačky, pískoviště, písčité hřiště, ruské kuželky, oplocené hřiště s asfaltovým povrchem, stoly na stolní tenis a půjčovna sportovních potřeb a vybavení – loďky, šlapadlo nebo jízdní kola.

Autokemp je ideálním místem pro prožití aktivní i poklidné rodinné dovolené nebo třeba jen pohodového víkendu. Do kempu si můžete přivést i svého psa nebo kočku.

Zdejší pestrá krajina je krásná v každé roční době. V těsné blízkosti kempu jsou lesy a překrásná krajina Českého ráje a podhůří Krkonoš. Oblast nabízí různé turistické i cyklistické trasy, které Vás provedou po místních hradech, zříceninách, ale i zámcích a sakrálních stavbách. Husté lesy také nabízí skvělé možnosti pro houbaření.

Kemp v Lužanech je také oblíbeným místem pro pořádání teambuildingových a firemních akcí, škol v přírodě, ale pořádají se zde i srazy autoklubů a motorkářské srazy.