Galerie vín Onyx Lednice (Galerie vín, vinné sklepy)

Galerii vín a labyrint sklepů má kapacitu až 130 osob. Děláme degustace na míru pro dvojice i pro skupiny. Můžete si vybrat ze 4 sklepů.Dopřejte si skutečný chuťový zážitek a navštivte nás v Lednicko-valtickém areálu. Lednice je zasazena do nádherné krajiny, kde se daří tradičním odrůdám révy vinné, přivezené do naší oblasti římskými legiemi.
Velmi významným rodem, který začal révu vysazovat v okolí Pálavy, ve Valticích a katastru obce Lednice, byl rod Lichtenštejnů, který zde působil více než 700 let.

Historie celého areálu (budova penzionu a sklepy) se váže ke konci 19. století. Nejstarší sklep ,„Stoletý“ sloužil jako sklad vína, ovoce a zeleniny. Prostory současného penzionu byly využívány jako sokolská ubytovna.
Filozofií naší Galerie je nabídnout v řízených degustacích to nejlepší, co tu máme. Ukázat rozmanitost zdejších minerálních a ovocných tónů odrůd jako je Ryzlink rýnský i vlašský, Müller Thurgau, Sylvánské zelené, které se zde pěstovalo od nepaměti.

Zdejší terroir se blahodárně projevuje na kvalitě vín. Pečlivě jsme pro Vás vybrali mezi vinařstvími a vsadili na kvalitní a zajímavá vína bez toho, abychom sledovali velikost nebo marketingovou strategii vinařství. Některé šarže vín už nelze koupit jinde, než u nás v Galerii.

Připravili jsme pro vás i zajímavé srovnání s rakouskými víny z rodinného vinařství Pfaffl, které je uznáváno nejen v Rakousku, a to především díky skvělým veltlínům. Dopřejte si s námi ochutnávku kolekce moravských sektů doplněných o vína světoznámé francouzské oblasti Champagne.

Degustace vína je neodmyslitelnou součástí příjemně stráveného večera v našem labyrintu sklepů. Připravili jsme pro vás 3 varianty degustací z více jak 150 druhů vín.

Prodej vína s sebou domů za ceny vinařství!